6 Şubat 2011 Pazar

IFW NİYAZİ ERDOĞAN





NIYAZI ERDOGAN  2011-2012 Sonbahar / Kış için 'Dolmuş’ temasıyla hazırladığı koleksiyonu, IFW  kapsamında 3 Şubat 2011 de Karma defilede tanıtıldı.

Koleksiyonun teması DOLMUŞ

2011 Sonbahar / Kış koleksiyonunda NIYAZI ERDOGAN dolmuş kültürünün yaşandığı döneme ait bildik formları bugünün gözüyle koleksiyona taşıdı. Bol paça pantolonlar, keskin triko kazaklar, yuvarlatılmış hatlarıyla üstler ağırlıklı.Yağ yıkamalı yüzeyler kıyafetlerin cilası oldu, özlü sözler de son dokunuşunu yarattı.

Nıyazi Erdoğan bu çalışmalarında bize derki:
‘’Sokağın sesi, kulağıma bu kez değişim ve dönüşüm süreçleriyle şekillenen bir kimliği fısıldadı. Yavaş yavaş kimliğini bulan, aidiyetini başka şehirlerde sürdürmeye çalışan bir kimliği hem de. 70'li yıllar sosyo-ekonomik anlamda önemli bir kırılma noktası oldu. Boğaz Köprüsü'nün açılmasıyla birlikte değişen ulaşım ağı sistemi, kent-köy karmaşası, Doğu'nun sazlarıyla Batılı stilde müzik derken arabesk kültürü önemli bir yer edindi kendine.

Ben de Dolmuş adını verdiğim 2011-2012 Sonbahar/Kış koleksiyonumla biraz o yıllara dönmek, yok olmaya yüz tutan bir hatırayı anmak istedim. Dönemin dolmuşları çıkış noktam oldu. Desoto, Playmouth, Dodge, Chevrolet, Buick. Ardından şöförlerini düşündüm. Jilet gibi İstanbul efendilerini ve bir de yaşları arabalarından genç çocuklarını. Giyim kuşamları, haytalıkla karışık centilmenlikleri, jargonları, jestleri, mimikleri. Ve elbette bıyıkları. ‘’

Koleksiyona gönderme olarak Orhan Gencebay parçalarının DJ Tutan tarafından günümüze uyarlandığı müziklerle ilgi ve keyifle izlenen defile erkek modasına farklı bir yön verdi. Ünlü isimlerden defileye katılan Keremcem, Niyazi Erdoğan koleksiyonunu başarıyla taşıyan isimlerdendi. Tshirtlerin üzerindeki “miras değil alın teri” baskısı dolmuşlardaki yazılara göndermeydi.






Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bunları da Paylaşmışız