22 Ağustos 2009 Cumartesi

BURCUNUZA GÖRE GÜZELLEŞMEK İÇİN TÜYOLAR....kaynak:hürriyet

Burcumuz birçok şeye karar veriyorsa bunlardan biri de güzellik neden olmasın diye düşündüm bu yazıyı okurken ve sizlerle paylaşmak istedim...aslında astroloji dipsiz bir kuyu gibi öyle çok detay var ki herbirini takip edebilmek zaman ve sabır gerektitiriyor sanırım birçoğumuzda da böyle bir zaman olmadığı için burçlarımızı günlük takip ettiğimiz gazetelerin falınız köşelerinden 'fala inanma falsız da kalma' diyerek ve hatta eğlenerek okuyoruz...ama şöyle bir gerçek var ki kişiye özel bir takım incelemelerde çok gerçekçi sonuçlar çıkabiliyor..insanın inanası geliyor doğrusu:))

benim burcum kova ve bu yazıda kova hakkında yazan her cümleye katılıyorum zaten o yüzden sizinle paylaşmak istedim...modayı trendleri sürekli takip etsem bakım ürünlerine çuvalla yatırım yapsam da kullanma sırası şaşabiliyor doğrusu ama birşey var ki banyoda burda yazdığından çok çok daha fazla zaman geçiriyorum...ee o kadar da hata payı olur derseniz buyrun sizinkini de okuyalım birlikte:))

KOÇ
Adeta bir enerji tavşanısın. Seni iyi tanıyanlar, içten, enerjik ve girişken olduğunu bilirler. İyimser tavrın da herkesi etkiler.
Güzellik görüşün: İş güzelliğe gelince, senin diğerlerinden daha az makyaj yaptığını söyleyebiliriz. Hazırlanman bile en fazla 15-20 dakika sürer. Üstelik, ilgi odağı olmayı seven tip olmana rağmen… Kirpiklerine renkli bir rimel sürmeyi ya da hoş bir toka ile saçlarını toplamayı denyebilirsin.

BOĞA
En sadık ve sıcak özellikler sende! Bu yüzden herkes seninle yakın arkadaş olmak istiyor. Çok sabırlı ve girişken olduğun da söylenebilir.
Güzellik görüşün: Gülüşün en önemli etkileyici silahın olduğunu göre, dudaklarını parlak bir rujla renklendirmelisin. Ciddi bir görünüm elde etmek istediğin zaman parıltılı ürünlerden uzak durmalısın. Ürün alırken genellikle pahalı olanları tercih edersin; bunun yerine uygun fiyatlı olanları da deneyebilirsin.

İKİZLER İkizler en esprili tiplerdir, arkadaşların da seni bu yüzden çok seviyor. Alışkanlıklarının ve şartların değişmesine bayılırsın.
Güzellik görüşün: İkizler burcunda olanlar, genellikle görünüşlerini değiştirmeyi severler. Saçlarının rengini çok sık değiştirdiğin için yarı kalıcı saç boyaları tercih edebilirsin. Böylece saçların zarar görmez. Makyaj yaparken, kullandığın tonların çok çeşitli olmasına önem vermelisin.

YENGEÇ
En şefkatli, en verici burç, seninki. Sanatçı ruhu taşıyorsun, bundan dolayı da duygusalsın. Hayal gücün de oldukça kuvvetli.
Güzellik görüşün: Yengeç’ler her zaman doğal güzellikten yanadır, dış görünümüne önem vermezler. Neden o yaratıcı enerjinden biraz da güzelliğine katmıyorsun? Kendi tarzını ifade ederken çok aşırıya kaçmak zorunda değilsin, ama canlı ve enerji dolu renkte bir bluzu veya çarpıcı bir parfümü almaya çekinmene de gerek yok!

ASLAN
Kimse asla nerede olduğunu merak etmez, çünkü sen zaten ilgi odağısın, herkes senin peşinde pervane! Liderliği, başı çekmeyi çok seversin.
Güzellik görüşün: İş stile gelince, ciddi bir savaşçı olduğun söylenebilir. Çünkü bir yere gidilecekse, günler öncesinden ne giyeceğini planlayan, saçlarını saatlerce ayna karşısında yapmaya çalışan sensin! Makyaj ve cilt bakımı da senin için çok önemli. Güzel bir göz farı, bir rimel ve allık sürmeden dışarı çıkmak yok!

BAŞAK
Başak, düzeni sever. Sınıfta da bu göze çarpmıyor mu; en düzgün defteri tutan sensin. Evde de dolabın, yatağın çok düzgün olmak zorunda.
Güzellik görüşün: Çok mükemmelliyetçisin, bakışlarında bu hissediliyor. Sana göre, kızlar her zaman hafif bir makyaj yapmalı, saçları da derli toplu durmalı. Çok seçici bir tip olduğun için, büyük mağazaların güzellik reyonlarında deneme ürünlerini deneyerek hiç sıkılmadan saatlerini geçirebilirsin!

TERAZİ
Çok sosyalsin, hayatının dengeli ve uyumlu gitmesini de çok seviyorsun. Terazi’ler, erkekleri mıknatıs gibi çekme özelliği de taşır.
Güzellik görüşün: Evde oturmak yerine arkadaşlarınla sürekli dışarıda takılmayı seven birisi olduğun için, yüzünü ön plana çıkartmayı seviyorsun. Bunun için görünüşüne önem vermeli ve düzenli cilt bakımı yapmalısın. Tonlarca ürün ile yüzünü makyaja boğacak bir tip değilsin, ama özellikle cildine dikkat etmelisin.

AKREP
Akrep’leri sınıflandırmak zordur, çünkü kişiliğini, beğendiklerini veya beğenmediklerini aniden değiştirebilirler. Ayrıca gizemli ve çekidirler. Tıpkı senin gibi!
Güzellik görüşün: Şık ve güzel görünmeyi, görünüşünü sıklıkla değiştirmeyi çok seviyorsun. Saçında neyin iyi durduğunu biliyorsun ve asla çok çılgın bir şey yapmıyorsun. Kendini iyi tanıdığın için, makyaj ürünlerinde farklı tonlardaki ürünleri denedikten sonra kendine uyanları hemen bulabiliyorsun.Pastel tonlar tam sana göre.

YAY
Açık fikirli bir kızsın. Bu yüzden arkadaş edinme konusunda ustasın. Esprilerinle ortalığa neşe saçıyorsun. Tek kusurun, bazen etrafına karşı sert olman.
Güzellik görüşün: Açık havada dolaşmayı seven bir tip olduğun için, cildini korumalısın. Üstelik de hassassa, koruma faktörlü ürünler kullanmalısın. Makyaj yaparken malzeme seçmeyi iyi biliyorsun. Renkli farlar ve rujlar, tam sana göre. Açık renk gözlü olanlar pastel tonlarını, koyu renk gözlü olanlar ise zümrüt yeşilini kullanmalılar.

OĞLAK
En mantıklılar Oğlak’lardan çıkar. Her şeyini düzenli tutmayı çok seversin. Ayrıntılarla ilgilenmek ve her şeyin mükemmel olması tam sana göre.
Güzellik görüşün: Planlı olmayı sevmen, güzellik anlayışına da yansıyor. Düzenli olarak saçlarını kestiriyorsun. Büyük ihtimalle uzmanların verdiği güzellik reçetelerini harfiyen uyguluyorsun. Aynı şeyi kuaförde de yapmayı dene; onun fikirlerine açık ol.

KOVA
Stilde bir numarasın! Modayı sıkı takip edersin. Bazılarına tuhaf gelse de, özgürlük ve inatçı olmak, senin karakterinde var.
Güzellik görüşün: Güzellik senin için çok, ama çok önemli. Her yanın makyaj, cilt bakım ve vücut ürünleri ile dolu. Ama tek sorunun, bakımlarını düzenli olarak yapmıyor olman! Bunun için, kendine uygun belirleyeceğin tarihlerde saçlarını kestir, cilt bakımı yaptır. Arada sırada banyo keyfi yapmayı da ihmal etme.

BALIK
Hayal gücü, yaratıcılık ve ince zevklerle dolusun! Arkadaşlıklar senin için çok önemli; sadık bir dostsun.
Güzellik görüşün: Biraz hayalperest olduğun için her an değişiklik yapabilirsin. Su grubu kızları makyaja çok düşkün olur. Makyajın her adımını ve kullandığın tonu adeta yaşarsın. Mükemmel ve sıradışı bir makyaja uzun zaman ayırmaktan çekinmezsin. Özellikle pastel tonlar ve açık renkler tam sana göre.

20 Ağustos 2009 Perşembe

BEYAZ PERDEDEN GEÇEN MODA DEVLERİ


''Annie Hall', 'Tiffany'de Kahvaltı', 'Kara Şövalye', 'Sex and the City'...
Modanın dev isimleri sinemanın unutulmaz klasiklerinde tasarımlarıyla yer aldılar.

İşte sinema ve modanın büyük buluşmaları.

*** 'Annie Hall', 'Tiffany'de Kahvaltı', 'Kara Şövalye', 'Sex and the City'...
Modanın dev markaları, Jean-Paul Gaultier, Vivienne Westwood, Hubert de Givency, Ralph Lauren, Louis Vuitton, Giorgio Armani, sinemanın unutulmaz klasiklerinde tasarımlarıyla yer aldılar.

İşte Empire sinema dergisine göre sinema ve modanın en önemli buluşmaları:

* Jean-Paul Gaultier Gaultier, Robert Altman’ın filmi 'Hazır Giyim/ Pret A Porter' başta olmak üzere birçok film için kostüm tasarladı. Özellikle '5. Element'te kulandığı sadece bir kaç bandajdan oluşan atlama giysisi ve tamamı yırtılmış smokin gömlek gibi sıradışı kostümlerle dikkat çekti. Filmdeki kostümcüler Gaultier'ın istediği kostümleri tam olarak elde etmek için metrecelerce kumaş kullanmak zorunda kaldıklarını söylediler hem de sadece birkaç saniye görülecek olmasına rağmen...
Arcueil Val-de-Marne şehrinde doğan Fransız modacı, seksenli yılların başında “modanın korkunç çocuğu” lakabını aldı ve bu yıkıcı imajı korudu. Masum olduğu kadar şaşırtıcı olan stiliyle en sıradışı modacılardan biri sayılıyor. Akımları ve etkileri birleştirerek, klişelere aldırmayarak yeniden yorumladığı erkek ve kadın gardrobuyla beğeni toplayan Gaultier, seksenli yılların ortasından itibaren moda dünyasında egemenlik kurdu, hem kadın hem de erkek koleksiyonları üzerine çalıştı.

*Dame Vivienne Westwood Cheshire şehrinde doğan, yirmi yıl sonra uslanan “punkların anası” Vivienne Westwood, kostümleriyle göz önünde olan televizyon serisi 'Sex and the City'nin sinema versiyonu için iş başı yaptı.
İngiliz modacı bu filmde yaptığı krem rengi gelinlik ile en çok aranan modacılar arasına girdi. Ünlü modacı, seksenlerin punk grubu Sex Pistols'ın menajerliğini yaptı ve grubun üyesi Malcolm Maclaren'le 1984'e kadar evli kaldı. Moda tasarımcılığına yönelen Westwood, klasik ingiliz modasına meydan okuyarak 18. Yüzyıl Fransa'sından esinlendiği koleksiyonlarıyla hazır giyim düzenini altüst etti ve çok büyük popülerite kazandı. 1992’de kraliçe II. Elizabeth, Westwood’a kraliyet madalyası verdi.

*Hubert de Givency 1954 yılında Sabrina çekimlerinde Audrey Hepburn'le tanıştı ve Hepburn'ün ünlü siyah elbiseli pozundaki elbiseyi tasarladı. Hepburn'ün oynadığı 'Breakfast at Tiffany's' filiminde mücevherlerin hepsini kendi tasarladı. Hepburn, yıllar boyunca Givency'nin dizayn ettiği giysileri taşımaya devam etti.
İtalyan aristokrat Taffini ailesinin bir üyesi olan modacı, Beabais Fransa'da doğdu. Babası öldükten sonra kardeşiyle beraber Givency parfümlerinin başına geçti. Givency, tasarımcı olan annesi ve yine tasarımcı olan büyük annesi tarafından yetiştirildi. İlk dizayn evini Paris'te 1953'te açtı.

*Ralph Lauren şaşırtıcı olarak Hollywood'da çok fazla filmde kıyafet tasarlamadı. Fakat klasikler arasına giren Wood Allen'nın 'Annie Hall'ında Diane Keaton için tasarladığı bol paçalı pantalon ve Oxford çantasıyla hem Keaton'ı hem de kendisini unutulmazlar arasına soktu. Brooklyn Newyork'ta doğan Lauren, Beyaz Rusya'dan göçen Yahudi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Küçük yaşta kıyafetlere olan ilgisini, okuldan sonra çalışıp biriktirdiği parayla kıyafetler alarak giderdi. Ayrıca bir diğer ünlü modacı Calvin Clein ile mahalle arkadaşıydı. Modaya olan ilgisinin en ünlü meyvesini ise Polo markasını yaratarak aldı.

*Giorgio Armani Brian De Palma'nın 1930 yeraltı dünyasını anlatan, 'Dokunulmazlar/ The Untouchables'taki başarısında keskin yönetmenliğiyle beraber Armani'nin keskin kostüm tasarımı da etkili oldu. Armani'nin ünlü film tasarımları arasında 'Kara Şövalye' filmindeki Batman kostümü ve 'Ocean’s Thirteen' filminde Brad Pitt ve George Clooney'nin giydiği kıyafetler de yer alıyor. Piacenza'da doğan Giorgio Armani asıl olarak tıp eğitimi aldı, ancak 1957 yılında askere çağrılmadan evvel fotoğrafçılıkla uğraşmak için tıbbı bıraktı. Daha sonra La Rinascented'e, vitrin düzenleyici olarak çalışmaya başladı. 1974'te ortağı Sergio Galeotti ile beraber erkek giyimi üzerine çalışan Armani S.p.A. şirketini kurdu ve 1975 yılında kadın kıyafetleri tasarlamaya başladı. Günümüzde temiz ve kalıplı çizgileri ile tanınıyor.

*Louis Vuitton Wes Anderson'un 'The Darjeeling Limited' filminde izleyici konsantre olmakta zorlanıyor çünkü kardeşlerin bavulları bir hayli dikkat çekiyor. İşte bu bavullar bu film için özel olarak Louis Vuitton bünyesinde çalışan tasarımcı Marc Jacobs tarafından tasarlandı. Filmdeki Whitman ailesi duygusal olarak sorunlular fakat kostümleri ve bavullarıyla oldukça dikkat çekiciler. Fransa'nın çok uluslu moda devi olan Louis Vuitton'un, seyahat çantalarından kıyafetlere saatlerden el çantalarıına ve mücevherlere kadar büyük bir ürün yelpazesi bulunuyor. Merkezi Paris'te bulunan moda şirketi 1984 kuruldu.

Kaynak : ntvmsnbc

19 Ağustos 2009 Çarşamba

İSTANBUL MODA GÜNLERİ

İSTANBUL MODA GÜNLERİ 2009
27/28/29 Ağustos 2009
İTU TAŞKIŞLA BİNASI

26-29 Ağustos 2009 tarihleri arasında tarihi İTÜ Taşkışla binasında gerçekleşecek olan ISTANBUL FASHION DAYS (IFD) ana çatısı altında, üç alt etkinlik bulunuyor:

1.Önde gelen moda tasarımcılarımızın defile ve butik fuar organizasyonu olan ISTANBUL FASHION LAB,
2.IFD çatısı altında Türk tasarımcılarının çizgilerini dünyaya yansıtırken hazır giyim firmalarımıza odaklanan BRANDIST ise markaların defile ve fuar platformu olacak.
3.Genç moda tasarımcılarına önemli bir platform sunarak, sektöre adım atmalarını sağlayan, İTKİB Genç Moda Tasarımcıları Yarışması ise bu yıl ilk kez KOZA adıyla IFD bünyesinde devam edecek.
Moda tasarımı alanında ülkemizden dünyaya bilgi akışını sağlamak ve dünyanın önde gelen moda basını ve alıcılarının dikkatini İstanbul’a çekmek üzere kurgulanan ISTANBUL FASHION DAYS (IFD) ile Türkiye; artık, dünya moda takviminde yerini almaya başlayacak.


http://www.istanbulfashiondays.com/news.php?no=15

Yukarıdaki linki kullanarak yeni yapılandırılmaya çalışılan ve bu sene ilki düzenlenecek olan İstabul Moda Günleri hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz..

Ben de size kısaca özetini yukardaki satırlarda vermeye çalıştım İTKİB ve Moada Tasarımcıları Derneği önderliğinde ülkemizdeki tasarımcı ve genç tasarımcılara yepyeni bir vizyon getirecek olan oluşum bu alanda adımızı dünya liderlerinin arasında yazdırmaya bir adım daha yaklaştırmış olacak diye ümit ediyoruz..

Kaldı ki ülkemizde birçok alanda olduğu gibi moda tasarımı konusnda da katedilmesi gereken çookkk uzun bir yol olmasına rağmen bir yerlerden başlamak için asla geç değildir...

Ben derim ki bu organizasyonu da kaçırmayalım bakalım neler oluyor..neler gelişiyor..biz neresindeyiz..nerde olmalıydık..aklımızı kurcalayan bütün soruları cevaplarını bulalım:)

işimiz çok hadi kolay gelsin:)

IFF 14. ULUSLARARASI İSTANBUL MODA FUARI 2009

IFF 14. ULUSLARARASI İSTANBUL MODA FUARI

28-30 AĞUSTOS Tarihlerinde CNR EXPO Fuar alanında ziyaretçilerini bekliyor olacak..

Uluslararaı birçok firmanın,yerli yabancı tasarımcıların katılacağı bu organizasyonda Tek tip ve yepyeni özel standlarla hazırlanan özel dekorasyonla yaratılacak büyüleyici atmosferde marka değerleri gözler önüne seriliyor...Moda marka firmaların 2010 İlkbahar- Yaz kreasyonlarını sergileyecekleri, tüm sektörün özlemle beklediği İstanbul Moda Fuarı'nda Pronto Moda 2010 kış kreasyonu da yer alacaktır. Ulusal - Uluslararası markalar ve markalaşma sürecinde olan tüm sektör şirketleri İstanbul Moda Fuarı'nda yer alırken, gelecek alıcılar, alım heyetleinden oluşacak yepyeni ve farklı bir ziyaretçi profili de fuarın yeni konseptini vurgulayacaktır.


Katılımcı Ürün Grupları :

Erkek Dış Giyim
Bayan Dış Giyim
Çocuk Dış Giyim
İç Giyim
Çorap
Denim
Triko
Yan Sanayii
Aksesuar ( Ayakkabı, Çanta, Kemer, Şapka, Eşarp, Kravat )


Fuara giriş için CNR EXPO internet sitesinden online davetiye alma imkanı sunuluyor, aşağıdaki linki kullanarak davetiyenizi hemen alabilirsiniz,

http://www.cnr-if.com/content/tr_visitor_form.asp

Fuar tanıtımı, fuar alanına ulaşım, katılımcılar ve benzeri bir çok konuda detaylı bilgi için de
http://www.cnr-if.com/content/tr_fair_info.asp kullanabilirsiniz..

İster tasarımcı olun ister tekstil sektörünün herhangi bir branşında yeriniz olsun isterseniz de moda sizin vazgeçilmez bir hobiniz olsun bu organizasyonlar kaçırılmaz fırsatlardır..değerlendirmek gerekir..

Yepyeni ufuklar açar önümüzde yepyeni fikirler verir hatta belki de yepyeni iş imkanları çıkar karşımıza belli mi olur..en az kitap okumak,film seyretmek,bir sergiye katılmak kadar kişisel gelişime katkısı vardır...

ben haberimi verdim kulağınıza su kaçırdım umarım aklınıza yer eder ve ziyaretçilerden biri de siz olursunuz..ben orda olacağım..dünya ayğımıza kadar gelmişken bu fırsatı kaçırmak olmaz:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bunları da Paylaşmışız