12 Mart 2011 Cumartesi

MODA DETAYLARDA GİZLİ İSE KEŞFETMEYE BAŞLAMAK GEREK

Moda sürekli kendisini güncellerken hızına yetişmek her geçen gün zorlaşmaya başlıyor..Sürekli yenilenen sezon koleksiyonları ve milyonlarca tercih arasında kaybolmak yerine şöyle bir çözüm belki işinizi kolaylaştırır..
Her çıkan yeni model kıyafeti takip edip almak hem bütçemizi hem de zamanımızı çalmaya başlarsa dolabımızdaki alternatifleri sezonun en trend detayları ile hareketlendirip hem modadan kopmamış hem de işimizi kolaylaştırmış oluruz değil mi?
Her ayrıntıyı yakalamak kolay değil elbet ancak en çok öne çıkanları şöyle değerlendirmek mümkün..
Birincisi ve en önemlisi makyajınız; bahar ve yaz sezonunun en favori iki makyaj trendi gündüz için olabildiğince doğal, şeffaf ve pürüzsüz, temiz bir cilt, hafif bir allık şeftali tonlarında, rimel ve parlatıcı..Gece içinse 2 seçenek söz konusu; ya buğulu sert bir makyaj ya da alabildiğince renkli (ki renk konusunda bu sezon makyaj önerileri çok cömert)..tercih sizin..


Diğer bir detay kışın soğukta vazgeçemediğimiz tek aksesuar, ellerimizin beyaz atlı koruyucusu eldivenler...baharda biraz şekil değişikliği ile yine bizimle..kıyafetinize ve tarzınıza yakıştırmak sizin elinizde elbette..herhangi bir fonksiyon beklemeden sadece bir yüzük ya da bileklik mantığında kullanılabilir...


Bir başka detay saçlar elbette..saçlar nasıl olacak diyorsak bu sezon sarı ve kahve arası tonlar liste başı öncelikle onu söylemekte fayda var ancak şekile gelince tıpkı makyaj gibi doğallıktan yana..dağınık olmamak şartıyla doğal görünüm şart..kendi halinde bakımlı ama doğal..gece tercihlerinizde arkaya doğu taranmış saçlar buğulu makyajınızın da etkisini arttıracaktır..



Çantalar küçüldü ve geceleri tercih ettiğimiz portföy boylar gündüze taşındı...renk renk, model model portföyler yazın sıcakta en rahat kullanılacak modeller ...

Giyimlerdeki detaylara gelince 60-70'li yılların etkilerini bolca hissettiğimiz bu sezonda beller vurgulanmaya devam ediyor..belden kesik modeller bana yakışmaz derseniz bunu beden tipinize uyan bir kemerle tolare etmek mümkün...drapeler,büzgüler,katlar sezonda sıkça karşılaştığımız ama kullanması bir o kadar riskli detaylar..amman dikkat yakışmıyorsa moda kurbanı olmanın manası yok...

MARİE CLAIRE - BANA MODAYI ANLAT DİYOR


Marie Claire İMA (İstanbul Moda Akademisi) işbirliğinde ''Bana Modayı Anlat'' moda editörlüğü yarışmasını başlatıyor..

Marie Claire'in ilkini 2005 yılında düzenlediği Moda Editörü Yarışması'nın ikincisi bu yıl gerçekleşiyor.

Marie Claire size İstanbul Moda Akdemisi'nin de katkılarıyla belki de sizin hayallerinize dokunuyordur ne dersiniz??

Yarışmaya son başvuru tarihi: 06 Mayıs 2011...
VE
Katılım şartları, ne yapılması gerektiği, kimlerin katılabileceği her türlü detay için yapmanız gereken tek şey en yakın gazete bayisine gidip Mart sayısını almak..
Gerisi için sadece Bol Şans dilemek kalıyor bize..




11 Mart 2011 Cuma

SAÇ BANDLARI MODAYA RENK KATARSA


Saç bandları taçlardan sonra saç aksesuarları listesinin en üstüne yerleşmiş gibi görünüyor..
Saçlar biz kadınların en değerli mücevheri kuşkusuz ki...Ve kolay kolay saçımızda radikal değişikliler yapmaya cesaret edebilenimiz azdır...saç bandları çok riskli değişimlere gerek kalmadan hareket kazandıran üstelik hem kullanılması kolay hem de yaratıcı şekiller ile farkınıza fark katacak bir aksesuar..
Gossip Girl dizisinin moda ikonu Blair ise bize bu konuda fikir vermek konusunda elinden geleni yapmış gibi görünüyor...
Birbirinden farklı bir sürü görsel elde etmek mümkün saç bandları konusunda ama aynı kadının kullandığı değişik varyasyonlar aynı kişi üzerinde farklı model ve renkteki saç bandlarının ne derece etkili bir aksesuar olduğunu daha kolay gösterir diye düşünerek Blair'in fotograflarını tercih ettim..
Aynı kadının değişik modellerdeki tercihleri onun bir çok farklı yönünü ortaya koymuşa benziyor..


2011 İLK-BAHAR-YAZ DESENLERİ VE KUMAŞLARI HAKKINDA FİKRİMİZ VAR MI?


2011 İlkbahar-Yaz Trendlerine genel bir bakış için bir önceki yazımda paylaştığım görseller ile fikir sahibi olduktan sonra bu yazımda da modellerden çok kumaşlar ve desenleri hakkında bilgilerimizi güncelleyelim istedim..
İlkbahar ve Yaz sezonunda desen ve renk seçeneklerimiz kış sezonuna göre çok daha fazla olduğu için şanslı mıyız yoksa bu kadar çok alternatif arasında seçim yapmak çok daha mı zor bilemedim ama modellerin çok büyük farklılık göstermediği bir sezon bekliyor olacak ondan eminim..
Çiçek desenleri bu yaz neşeli, cıvıl cıvıl bir gardrop sahibi olmamızı sağlayacak, kapısını açtığımızda içimiz açılacak bir dolap bizleri bekliyor...hemen hemen her renk tonunu bulmak mümkün..çiçekler minik desenler şeklinde ve yumuşak tonlarda kullanılmış...



Beyaz yaz kıyafetlerinin en sevdiğim ve tercih ettiğim rengi..bu konuda tarafsız olmam imkansız neredeyse..benim tercihlerim hep beyazdan yana..


Çizgili zor kombinasyon yapılabilen bir desen iddialı ama kesinlikle doğru kullanıldığında çok şık..aksesuarları önemli..ve bu yaz oldukça sık karşımıza çıkacağı kesin..üstelik her zamanki görüşün aksine farklı çizgilileri bir arada kullanmak için kaçırılmaz bir sezon..kimsenin gözüne batmayacak bu karmaşık görüntü..cesur tercihler bizi bekler...


Desensiz kumaşlar zıt renkler ile birlikte kullanılsa da çok göz yormadığı için sanırım bana daha sıcak geliyorlar..
Zıt renklerin birlikteliği yumuşak tonların hakim olduğu bir sezonda farklılık yaratmanın en kısa ve garantili yolu sanırım..


Hayvan desenlerine gelince bu yaz her yerde ve her üründe kolayca elimizin altında olacak bir desen olacağı kesin..
Günlük kıyafetlerden, özel gecelere uzanan geniş yelpazede bir çalışma..
Benim fikrim mi?? hemen söylemeliyim ki hayvan desenlerini her kadın taşıyamaz, her kadına yakışan bir uyumu yoktur bence..
Nasıl ki modelleri tercih ederken kadının iç dünyasını yansıtması ve üzerinde sakil durmaması, taşıyabilmesi önemlidir..
Nasıl ki her kalıp her vücut tipine yakışmaz ve bu nedenle kusurlu gördüğümüz özelliklerimizi kamufle etmek için benimsediğimiz detaylar vardır..
İşte kıyafetlerimizde kullanacağımız desenleri seçerken de aynı fikirle yola çıkmak önemlidir..
Hayvan desenlerini ise ben içinde gerçek bir dişi taşıyan kadınlara çok yakıştırırım..


Şüphe yok ki en garantili tercihler desensiz kumaşlarda bizi yakalar..
Vücut tipinize uyan desenleri tercih etmek seçeceğiniz giyimin modelinden çok daha önemlidir her zaman..

ARZU KAPROL - ARCHEOLOGY OF THE FUTURE - PARIS


2011-2012 Sonbahar-Kış koleksiyonunu Paris Moda Haftasında sergileyen Arzu Kaprol'un defilesinde açılışı yabancı mankenlerden Jessica Stam yaparken podyumdan gelen görsellerde benim gözüm Türk mankenleri daha çok beğendi..fazla mı milliyetçiyim diye düşünmedim değil:)
Şaka bir yana böylesi önemli platformlarda Türk isimler gördüğümde nedense kendi ailemden birinin başarısına şahit oluyormuşum gibi bir his uyanıyor içimde..Üstelik de böylesi  bir çalışma için verilen emeğin karşılığını buluyor olması gurur verici..
Teşekkürü hak etmiyorlar mı sizce de??


IFW 2011 organizasyonunda bu sene nihayet uygulamaya geçen sponsor sistemi ile İstanbul'da başarıya katkıda bulunan bir çok firma ve private-shopping siteleri yurt dışında da tasarımcılarımızı yalnız bırakmadan desteklerini sürdürüyorlar..
Bu çok umut verici bir gelişme..yurt dışında olduğu gibi ülkemizde de tasarımcıların daha özgür çalışmalar yapabilmelerinin güvencesi...
Maddi kaygıları dert etmeden sadece tasarım odaklı çalışabilme imkanı bulan tasarımcıların nasıl da hayal güçlerini podyuma yansıttıklarını hep birlikte görüyoruz..
Trendyol da bu anlamda teşekkürü haketmemiş mi bence etmiş..


Arzu Kaprol 2011-2012 Sonbahar-Kış koleksiyonuna gelince siyahın asaleti, modellerin cazibesi ve detayların çekiciliği ile önümüzdeki kış için ilham alınması gereken bir çalışma..
''ARCHEOLOGY OF THE FUTURE''


Görselleri organizasyon sponsoru Trendyol.com'dan temin ettim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bunları da Paylaşmışız