14 Ocak 2012 Cumartesi

TARAZ....YENİ BİR KEŞİF

Benim yeni duyduğum bir isim Tülay Araz...sizler daha önce tanıma şansına sahip miydiniz bilmiyorum ama cidden çok incelikli bir tasarımcı...gönül rahatlığıyla tasarımcı diyebileceğim bir isim...Aslında asıl mesleği mimarlık olana Araz resme olan kabiliyetini çeşitli kurslarda pekiştirip 7 kişisel 10 karma sergiye imza atmış daha sonra da dikiş bilgisi ile resme olan ilgisini birleştirmeye karar verip bu şaheserleri ortaya çıkarmış...

Yaratıcılık değil de nedir söyler misiniz...tasarım değilse nedir...

Sevgililer günü içinse oluşturduğu konsepti şu şekilde ifade ediyor;

BIRAKIN SEVGİNİZİ İZNİK ÇİNİLERİNİN MOTİFLERİ DİLE GETİRSİN.

Tülay Araz’ın hayat verdiği Taraz İstanbul, geleneksel çini sanatımızın en parlak örneklerini oluşturan İznik çinilerinin motiflerini yastık ve örtülere taşıdı. Taraz’ın lale motifli yastıkları ile sevginizi unutulmaz kılın.






İznik çinilerinden ilham alan Taraz İstanbul, geleneksel motifleri modern bir yorumla ev tekstiline taşıyarak kısa sürede vazgeçilmezler arasına girdi. Taraz İstanbul’un her tasarımı ayrı bir hikaye barındıran koleksiyonundan bir parça ile bu Sevgililer Günü’nde sevdiğinizin evinde bambaşka bir hava estirebilirsiniz. Taraz İstanbul’un yastık koleksiyonundan “Şivekar”, Osmanlı İmparatorluğu’nun 18. Padişahı Sultan İbrahim’in zevcesinin adını taşıyor. Bordo rengin üzerine Rüstem Paşa Camii’nin lale motifli çinilerinden ilham alınarak elle işlenen, metal parçalar ve Swarovski kristalleri ile süslenen Şivekar, bu 14 Şubat’ta fark yaratmak isteyenler için özgün bir alternatif olacak. “Hediyem de sevgim kadar eşsiz olsun” diyenler için ise, talepleriniz doğrultusunda seçilen desen, kumaş ve ipliklerle kişiye özel tasarımlar yaptırmak mümkün.






2 yorum:

reyhane dedi ki...

Lalelere hayranım, nasıl da yerini bulmuş...

Unknown dedi ki...

ben de el işçiliğine bayıldım çok başarılı...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bunları da Paylaşmışız